Inburgeringscursus A2 + ONA: 6 maanden

Algemeen

Deze cursus bereidt cursisten voor op het succesvol afleggen van het Inburgeringsexamen op A2 niveau. In deze cursus worden alle onderdelen die noodzakelijk zijn om examen te kunnen doen, aangeboden. De onderdelen die worden aangeboden zijn: Nederlands op A2 niveau (lezen, schrijven, luisteren en spreken), Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA).
Deze cursus is bedoeld voor hoog- en middenopgeleide personen met een hoog tot bovengemiddeld leervermogen. Aan het eind van deze cursus beheerst de cursist Nederlands op A2 niveau en is voldoende getraind om het Inburgeringsexamen op A2 niveau succesvol af te leggen.

Cursusinhoud en lesmateriaal
Na aanmelding bij het NCB wordt eerst met de cursist een uitgebreid intakegesprek gevoerd en een toets afgenomen. Op basis van het intakegesprek en de toets wordt een cursusadvies opgesteld dat met de cursist wordt besproken. 

De lessen worden gegeven door ervaren NT2 docenten die in bezit zijn van het NT2 certificaat of lesbevoegdheid. Cursisten leren KNS en TGN lessen zoveel mogelijk via zelfstudie thuis.
Gedurende de cursus worden de cursisten 2x getoetst om hun vorderingen te meten. Twee maanden voor het einde van de cursus krijgen de cursisten via het NCB examentraining. Op deze wijze worden de cursisten optimaal voorbereid voor de examens.
Elke cursist krijgt van het NCB een inlog voor de NCB e-learningmethode Nieuwe Start Nederlands 0-A2, Samenleer Boeken deel 1 en 2, Nieuwe Start KNS en TGN. Tevens krijgt elke cursist de speciale NCB TGN app voor Android of Apple telefoons. Cursisten kunnen naast het leren in de klas ook thuis achter hun computer onbeperkt met hun cursus oefenen. Tenslotte krijgt elke cursist van het NCB een NT2 Woordenboek. De cursisten mogen al deze boeken houden.
Cursisten krijgen met deze methode voldoende mogelijkheden om lezen, schrijven, spreken, luisteren en grammatica in het Nederlands op A2+ niveau goed te leren. Tevens leren zij KNS. De cursisten kunnen met deze methode en aanpak vaak in één keer hun inburgeringsdiploma halen. Deze cursus geeft een uitstekende aansluiting tot de NCB Staatsexamentrajecten I.

Vooropleiding en taalniveau
Deze cursus is geschikt voor hoog- en middenopgeleide personen met een hoog tot bovengemiddeld leervermogen.
 

Cursusduur en contacturen
De cursisten krijgen gedurende 6 maanden, 24 weken, 144 contacturen, 2 keer per week 3 uur les.
Totale contacturen zijn: 144 uren.
De cursisten dienen daarnaast minimaal 12 uur per week thuis verder te studeren.

Groepsgrootte en leslocaties
Groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 15 personen.
Alle leslocaties van het NCB zijn voorzien van computers, whiteboard, audiovisuele apparatuur. NCB heeft momenteel diverse leslocaties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam , Tilburg. Voor meer informatie bel naar het NCB: 088 877 00 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor aanmelding vul het Aanmeldingsformulier in.

 

Kosten

 • NCB inburgeringscursus zonder een Diplomagarantie: inclusief 180 uren les,inlogcode voor de NCB e-learningmethode Nederlands, KNS en Examentraining, Samenleer boek 1 en 2, en NT2 Woordenboek. Kosten voor inburgeringsexamen of herexamens worden door de cursist zelf betaald.
  Prijs: € 2.093,-- of in termijnen betalen 6 x € 366,--

   

 • DUO lening: U kunt voor deze cursus bij het NCB in aanmerking komen voor de lening via DUO. Het NCB kan u helpen om deze lening aan te vragen. Voor meer informatie over de DUO lening en berekening hoeveel lening u kunt krijgen klik hier.

Voor alle cursussen zijn de Algemene Voorwaarden van het NCB van toepassing.

Choose your language

ncb language

Informatie

Voor meer informatie, aanmelding voor een gratis proefles of om u in te schrijven:

Bellen met 088 877 00 00

Mailen met info@ncbnet.nl

Het aanmeldingsformulier invullen.

twitter ncb facebook ncb linkedin ncb  logo crkbo 2 blik keurmerk

blikopwerk ster

NCB Diplomagarantie!

 • Diploma inburgering
 • Diploma staatsexamen I en II
 • Les in kleine groepen
 • Geen wachttijd
 • Les van een ervaren docent
 • 24 uur per dag online kunnen oefenen
 • Lesboeken
 • Woordenboek Nederlands
 • Leen laptop
 • Duo lening aanvragen
 • Maandelijkse termijnen betalen
 • Examentraining
 • Examengeld

Terug naar

logo ncb