Inburgeringscursus A2: 6 maanden

Algemeen

Deze cursus bereidt cursisten voor op het succesvol afleggen van het Inburgeringsexamen op A2 niveau. In deze cursus worden alle onderdelen die noodzakelijk zijn om examen te kunnen doen, aangeboden. De onderdelen die worden aangeboden zijn: Nederlands op A2 niveau (lezen, schrijven, luisteren en spreken), Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM).
Deze cursus is bedoeld voor hoog- en middenopgeleide personen met een hoog tot bovengemiddeld leervermogen. Aan het eind van deze cursus beheerst de cursist Nederlands op A2 niveau en is voldoende getraind om het Inburgeringsexamen op A2 niveau succesvol af te leggen.

Cursusinhoud en lesmateriaal

Na aanmelding bij het NCB wordt eerst met de cursist een uitgebreid intakegesprek gevoerd. Vervolgens wordt door een erkende TIWI toets het taalniveau, leerbaarheid van de cursist in beeld gebracht. Op basis van het intakegesprek en de TIWI toets wordt een cursusadvies opgesteld dat met de cursist wordt besproken
De lessen worden gegeven door ervaren NT2 docenten die in bezit zijn van het NT2 certificaat of lesbevoegdheid. Cursisten leren KNS en TGN lessen zoveel mogelijk via zelfstudie thuis.
Gedurende de cursus worden de cursisten 2x getoetst om hun vorderingen te meten. Twee maanden voor het einde van de cursus krijgen de cursisten via het NCB examentraining. Op deze wijze worden de cursisten optimaal voorbereid voor de examens.
Elke cursist krijgt van het NCB een inlog voor de NCB e-learningmethode Nieuwe Start Nederlands 0-A2, Samenleer Boeken deel 1 en 2, Nieuwe Start KNM. Cursisten kunnen naast het leren in de klas ook thuis achter hun computer onbeperkt met hun cursus oefenen. Tenslotte krijgt elke cursist van het NCB een NT2 Woordenboek. De cursisten mogen al deze boeken houden.
Cursisten krijgen met deze methode voldoende mogelijkheden om lezen, schrijven, spreken, luisteren en grammatica in het Nederlands op A2+ niveau goed te leren. Tevens leren zij KNM. De cursisten kunnen met deze methode en aanpak vaak in één keer hun inburgeringsdiploma halen. Deze cursus geeft een uitstekende aansluiting tot de NCB Staatsexamentrajecten I.

Vooropleiding en taalniveau

Deze cursus is geschikt voor hoog- en middenopgeleide personen met een hoog tot bovengemiddeld leervermogen.

Cursusduur en contacturen

De cursisten krijgen gedurende 6 maanden, 120 contacturen, 2 keer per week 3 uur les.
Totale contacturen zijn: 120 uren.
De cursisten dienen daarnaast minimaal 12 uur per week thuis verder te studeren.

Groepsgrootte en leslocaties

Groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 15 personen.
Alle leslocaties van het NCB zijn voorzien van computers, whiteboard, audiovisuele apparatuur. NCB heeft momenteel diverse leslocaties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam , Tilburg en Arnhem. Voor meer informatie bel naar het NCB: 088 877 00 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor aanmelding vul het Aanmeldingsformulier in.

 

Kosten

 • NCB inburgeringscursus zonder een Diplomagarantie: inclusief 120 uren les,inlogcode voor de NCB e-learningmethode Nederlands, KNM en Examentraining, Samenleer boek 1 en 2, en NT2 Woordenboek. Kosten voor inburgeringsexamen of herexamens worden door de cursist zelf betaald.
  Prijs: € 1.750,-- of in termijnen betalen 6 x € 309,--

   

 • DUO lening: U kunt voor deze cursus bij het NCB in aanmerking komen voor de lening via DUO. Het NCB kan u helpen om deze lening aan te vragen. Voor meer informatie over de DUO lening en berekening hoeveel lening u kunt krijgen klik hier.

Voor alle cursussen zijn de Algemene Voorwaarden van het NCB van toepassing.

Choose your language

ncb language

Informatie

Voor meer informatie, aanmelding voor een gratis proefles of om u in te schrijven:

Bellen met 088 877 00 00

Mailen met info@ncbnet.nl

Het aanmeldingsformulier invullen.

twitter ncb facebook ncb linkedin ncb  logo crkbo 2 blik keurmerk

blikopwerk ster

NCB Diplomagarantie!

 • Diploma inburgering
 • Diploma staatsexamen I en II
 • Les in kleine groepen
 • Geen wachttijd
 • Les van een ervaren docent
 • 24 uur per dag online kunnen oefenen
 • Lesboeken
 • Woordenboek Nederlands
 • Leen laptop
 • Duo lening aanvragen
 • Maandelijkse termijnen betalen
 • Examentraining
 • Examengeld

Terug naar