Inburgeringscursus A2: 9 maanden

Algemeen

Deze cursus bereidt cursisten voor op het succesvol afleggen van het Inburgeringsexamen op A2 niveau. In deze cursus worden alle onderdelen die noodzakelijk zijn om examen te kunnen doen, aangeboden. De onderdelen die worden aangeboden zijn: Nederlands op A2 niveau (lezen, schrijven, luisteren en spreken) en Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM).

Deze cursus is bedoeld voor middenopgeleide personen met een laag tot gemiddeld leervermogen. Ook laagopgeleide personen met een taalniveau A1 kunnen succesvol deelnemen aan deze cursus. Aan het eind van deze cursus beheerst de cursist Nederlands op A2 niveau en is hij/zij voldoende getraind om het Inburgeringsexamen op A2 niveau succesvol af te leggen, inclusief de nieuwe onderdeel Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM).

Cursusinhoud en lesmateriaal
Na aanmelding bij het NCB wordt eerst met de cursist een uitgebreid intakegesprek gevoerd en een toets afgenomen. Op basis van het intakegesprek en de toets wordt een cursusadvies opgesteld dat met de cursist wordt besproken. 

De lessen worden gegeven door ervaren NT2 docenten die in bezit zijn van het NT2 certificaat of lesbevoegdheid.
Gedurende de cursus worden de cursisten 2x getoetst om hun vorderingen te meten. Twee maanden voor het einde van de cursus krijgen de cursisten via het NCB examentraining. Op deze wijze worden de cursisten optimaal voorbereid voor de examens.
Elke cursist krijgt van het NCB een inlogcode voor de NCB e-learningmethode Nieuwe Start Nederlands 0-A2, Nieuwe Start Kennis van de Nederlandse Maatschappij. Cursisten kunnen met deze inlogcode naast het leren in de klas ook thuis achter hun computer onbeperkt met hun cursus oefenen. Tevens ontvangt de cursist de Samenleerboeken deel 1 en 2 bij Nieuwe Start Nederlands. Tenslotte krijgt elke cursist van het NCB een NT2 Woordenboek. De cursisten mogen na afloop van de cursus deze boeken houden.

Cursisten krijgen met deze methode voldoende mogelijkheden om de vaardigheden lezen, schrijven, spreken, luisteren en grammatica in het Nederlands goed te leren op A2+ niveau. Daarnaast leren ze tijdens de cursus KNM. De cursisten kunnen met deze methode en aanpak vaak in één keer hun inburgeringsdiploma halen. Deze cursus geeft een uitstekende aansluiting tot de NCB Staatsexamentrajecten I en II.

 

Vooropleiding en taalniveau
Deze cursus is geschikt voor hoog- en middenopgeleide personen met een hoog tot bovengemiddeld leervermogen. 

Cursusduur en contacturen
De cursisten krijgen gedurende 9 maanden, 2 keer per week 3 uur les.
Totale contacturen zijn: 200 uren.
De cursisten dienen daarnaast minimaal 10 uur per week thuis verder te studeren.

Groepsgrootte en leslocaties
Groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 15 personen.
Alle leslocaties van het NCB zijn voorzien van computers, whiteboard, audiovisuele apparatuur. NCB heeft momenteel diverse leslocaties in Amsterdam, Utrecht, Nieuwegein, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Alphen (NBr) en Arnhem. Voor meer informatie bel naar het NCB: 088-877 00 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor aanmelding vul het Aanmeldingsformulier in.

Kosten 

  • NCB inburgeringscursus zonder een diplomagarantie: inclusief 180 uren les, inlogcode voor de NCB e-learningmethode Nederlands, KNM en Examentraining, Samenleerboek Nieuwe Start Nederlands 1 en 2. Kosten voor het inburgeringsexamen of herexamens worden door de cursist zelf betaald.
  •  Prijs: € 2.725,-- of in termijnen betalen 9 x € 320,--

  • DUO lening: U kunt voor deze cursus bij het NCB in aanmerking komen voor de lening via DUO. Het NCB kan u helpen om deze lening aan te vragen. Voor meer informatie over de DUO lening en berekening hoeveel lening u kunt krijgen klik hier.

Voor alle cursussen zijn de Algemene Voorwaarden van het NCB van toepassing.

Choose your language

ncb language

Terug naar